Витамин В12 -Vitamin B12 Какво представлява витамин В-12

Споделяне

Магазин за хранителни добавки в София-къде има хранителна добавка Витамин В12-Vitamin B12

събота, 4 февруари 2017 г.

Widgets

Връзката на Витамин б12 и Глутатион

Глутатион и витамин б12, каква е връзката. Дефицит на Витамин б12, може да бъде свързана с много хронични заболявания, включително аутизъм, който е диагноза за много деца. 

Каква е връзката на Глутатион и витамин б12


Glutathione е много важен за поддържане и възстановяване на физическото здраве, и дори психичното здраве. Ние знаем, че децата с аутизъм са склонни да имат по-ниски нива на глутатион в сравнение с обикновенните деца. Ние също така знаем, че семействата, които генетично са склонни да имат по-ниски количества на глутатион, също са склонни да имат проблеми с шизофрения, алкохолизъм, биполярни разтройства, депресия, разстройство с дефицит на вниманието, запек, и аутизъм. Глутатионът е от съществено значение за защита на клетките от токсини - това е нашият господар анти-оксидант, и изглежда, че влияе значително върху фокуса, концентрацията, и говора. 

Витамин б12 и Глутатион
  

Всъщност Ние можем да увеличим способността на тялото ни, да произвежда глутатион, чрез Метил B12. Това е витамин В12 в своята "метил" форма. 
Той може да се прилага със витамин б12 спрей за носа, подкожно инжектиране (витамин б12 инжекции), или орално. За някои витамин б12 работи най-добре със спрей за носа или инжекция.  Всички форми на витамин б12 можете да закупите от магазин за хранителни добавки Fhl.bg на най-ниски цени. Ако искате да комбинирате прием на витамин б12 с глутатион 250 или глутатион 500 мг, можете да поръчате на адрес www.Fhl.bg
Дозирането на витамин б12 е променлива в зависимост от възрастта и теглото, и как ще да го приемате (назално или подкожно).

Нивата на глутатион са засегнати от недостатъчни нива на витамин В12


Нашите нивата на глутатион са засегнати от недостатъчни нива на витамин В12. V itamin В12, заедно с фолиева киселина (В9) и витамин В6 (и трите са глутатион кофактори), участват в цикъла на метилиране (или метионин цикъл), който трансформира аминокиселината метионин да хомоцистеин и обратно до метионин, и са тясно свързани transsulfuration цикъл (медиирана от В6), който превръща хомоцистеин до цистеин и таурин. Цистеин, страничен продукт по дългата верига от сложни реакции на тези цикли, се използва от клетките, за да се образува глутатион. В действителност, според последното проучване, приблизително 50% от цистеина, използван в производството на глутатион е получен от превръщането на хомоцистеин до цистеин чрез този път transsulfuration.

По този начин, дефицит на витамин В12 може да доведе до недостиг на цистеин, произведен от метионин, който може да навреди на производството на глутатион значително, тъй като цистеин е лимитиращ фактор в производството на глутатион.

Също така, витамин В12 е необходим, за правилното формиране на клетки в храносмилателния тракт. Недостигът на Този витамин, води до гадене, повръщане, загуба на апетит, диария, възпаление на устата и езика и лошо усвояване на хранителните вещества от храната. Много от които са глутатион коензими, витамини и минерали , които подпомагат образуването на молекулата глутатион, рециклирането и правилното функциониране на цялата ензимна система на глутатиона.

Глутатионът и витамин В12 взаимно се подпомагат


Връзката на Глутатионът с витамин В12 е, че те взаимно се подпомагат. Глутатион предпазва витамин В12, като придружител в преноса, наречен bCblCpro, на протеин, включен в вътреклетъчния метаболизъм на витамин В12. Този протеин е силно чувствителна към топлина и намалява (активно) при 42 ° С (107.6 F), под въздействието на глутатион, GSH, е установено, че се стабилизира. Глутатионът също нараства (CblC) свързващ афинитет друг придружител за витамин В12. Това е доказателство, че за правилното метаболизиране на витамин В12 е необходим достатъчно глутатион.

Глутатион предпазва витамин В12


Глутатион предпазва витамин В12 от изчерпване на различни химични съединения, получени в резултат от метаболизма, което играе важна роля за предотвратяването на заболявания, причинени от недостиг на витамин В12.

Глутатионът е нужен също, за да се трансформира цианокобаламин формата на витамин В12, която най-често се използва в хранителние добавки и обогатени храни. Вие вече знаете, че метаболитно активните форми на витамин б12 са метил б12.

Лечение с витамин В12 и фолиева киселина е доказано, че подобрява плазмените нива на глутатион и съотношението на намален до окислен глутатион GSH / GSSG (ниско съотношение е показателно за повишена оксидативен стрес) при деца с аутизъм. Ниските нива на глутатион и висок оксидативен стрес в комбинация с ниски нива на витамин В12 се наблюдават при пациенти с диабет тип 2 и с чернодробни заболявания [3.0].

Цената на глутатион е достъпна и можете да поръчате (глутатион таблетки и глутатион капсули) онлайн от www.fhl.bg на най-ниски цени.
Fhl.bg - онлайн хранителни добавки

Няма коментари:

Публикуване на коментар