Хранителни добавки от FHL с Витамин В12| Магазин за Vitamin B12

Витамин В12 -Vitamin B12 Какво представлява витамин В-12

Споделяне

Магазин за хранителни добавки в София-къде има хранителна добавка Витамин В12-Vitamin B12 Купи vitamin-b12,на най-добра цена с промо код,витамин б12 на промо цена

сряда, 25 ноември 2015 г.

Widgets

Основни факти и Информация за Витамин б12

Витамин В12 е водноразтворим витамин, който присъства естествено в някои храни, добавя се към други, и се предлага като хранителна добавка .Витамин В12 съществува в различни форми и съдържа минерала кобалт,така че съединенията с vit b12,  са най-общо наречени "кобаламини ". Methylcobalamin и 5-deoxyadenosylcobalamin са формите на vit b12, които са активни в човешкия метаболизъм.

За какво е нужен Витамин б12


Витамин В12 най-често се свързва с червените кръвни клетки, като помага тяхното образуване ,така се за поддържа нормална неврологична функция и  синтеза на ДНК. Витамин В12 функционира като кофактор за синтеза на метионин и L-метилмалонил-CoA мутаза. Метионин синтаза катализира превръщането на хомоцистеин до метионин. Метионин е нужен за образуване на S-аденозилметионин, универсална метил донор за почти 100 различни субстрати, включително ДНК, РНК, хормони, протеини и липиди. L-метилмалонил-CoA мутаза превръща L-метилмалонил-СоА до сукцинил-СоА в разграждането на пропионат, основни биохимични реакции за метаболизма на  мазнини и протеини. Сукцинил-CoA се изисква също и за синтеза на хемоглобина.

Как се усвоява Витамин б12Витамин В12, се свързва с протеина в храна, и се освобождава от активността на солната киселина и ензима протеаза в стомаха.Когато се приема синтетичен vitamin b-12 под формата на таблетки или инжекции хранителни добавки или се добавя към храни ,той вече е в свободна форма и по този начин, не се нуждае от тази стъпка.Свободния vitamin b-12 след това се комбинира с вътрешен фактор-гликопротеин, секретиран от париеталните клетки на стомаха, а полученият комплекс се подлага на абсорбция в дисталния илеум от рецептор-медиирана ендоцитоза, което е равно Приблизително на 56% от 1 мкг перорална доза на vitamin b12 таблетки.Така витамин б12 се абсорбира, но абсорбцията намалява драстично, когато капацитетът на вътрешен фактор-гликопротеин е надвишен (на 1-2 мкг витамин В12).

Злокачествена анемия е автоимунно заболяване, което влияе на стомашната лигавица и води до атрофия на стомаха. Това води до унищожаване на париеталните клетки, ахлорхидрия, и неспособността да се произведе вътрешен фактор, в резултат на което наблюдаваме малабсорбция на витамин B12(намалено усвояване на витамин б12).Ако злокачествена анемия не се лекува, тя причинява недостиг на витамин В12, което води до мегалобластна анемия и неврологични разстройства, дори в присъствието на подходящ хранителен прием на витамин В12.

Изследване на Витамин В12-витамин б12 стойности


Статуса на витамин В12 обикновено се оценява чрез серумни или плазмени нива на витамин В12. Стойности под приблизително 170-250 ПГ / мл (120-180 picomol / L) за възрастни, показват недостиг на витамин B12. Въпреки това, данните показват, че серумните концентрации на витамин В12, може да не отразяват точно вътреклетъчните концентрации.Повишени нива на серумния хомоцистеин (стойности по-високи от 13 микромола на литър,може също да показват недостиг на витамин B12. Въпреки това, този показател е слабо използван, тъй като се влияе и от други фактори, като ниско съдържание на витамин В6 или фолат нива.Повишените нива на метилмалонова киселина в стойности по-високи от 0,4 микромола а литър) може да бъде по-надежден индикатор за статуса на витамин B12, защото те показват, метаболитна промяна, която е много специфична за дефицит на витамин В12.

Fhl.bg - онлайн хранителни добавки

Няма коментари:

Публикуване на коментар